Dzisiaj bezwęglowodanowo, pierś kurczaka zapiekana z serem mozzarella oraz pomidorkami, a do tego pyszna, delikatna fasolka masłowa, dla mnie dużo smaczniejsza i delikatniejsza niż fasolka szparagowa, podsmażana na odrobinie oliwy, oprószona jedynie świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki (na 2 porcje):
- 2 małe piersi z kurczaka
- 2 małe pomidorki
- 4 plastry mozzarelli
- Fasolka masłowa
- oliwa z oliwek
- świeżo mielony pieprz
- oliwa z oliwek
Piersi z kurczaka przyprawiamy, na każdą pierś położyć 2 plastry sera mozzarella i 2-3 plastry pomidora lub pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, zawinąć w folię i piec w piekarniku przez 15 min. Fasolkę gotujemy około 8 min. w osolonej wodzie, odcedzamy, na patelni podgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, podsmażamy chwilę fasolkę, przyprawiamy mocno świeżo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz