czwartek, 28 sierpnia 2014

Pieczona pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami oraz fasolką masłową

Dzisiaj bezwęglowodanowo, pierś kurczaka zapiekana z serem mozzarella oraz pomidorkami, a do tego pyszna, delikatna fasolka masłowa, dla mnie dużo smaczniejsza i delikatniejsza niż fasolka szparagowa, podsmażana na odrobinie oliwy, oprószona jedynie świeżo zmielonym pieprzem.



Składniki (na 2 porcje):

  • 2 małe piersi z kurczaka
  • 2 małe pomidorki
  • 4 plastry mozzarelli
  • Fasolka masłowa
  • oliwa z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek

Piersi z kurczaka przyprawiamy, na każdą pierś  położyć 2 plastry sera mozzarella i 2-3 plastry pomidora lub pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, zawinąć w folię i piec w piekarniku przez 15 min. Fasolkę gotujemy około 8 min. w osolonej wodzie, odcedzamy, na patelni podgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek, podsmażamy chwilę fasolkę, przyprawiamy mocno świeżo zmielonym pieprzem.





Prześlij komentarz