czwartek, 28 sierpnia 2014

Gulasz z indyka (kurczaka) z warzywami i kaszą jęczmienną


Kolejna propozycja na  dietetyczny, bardzo łatwy do przygotowania, tani i pożywny obiad.




 Składniki (na 2 porcje)
  • 200 g mięsa z piersi kurczaka, indyka
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 1 duża pietruszka
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • natka pietruszki

 Mięso pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Włóż do garnka z niewielka ilością wody i duś pod przykryciem. Cebulę pokrój w kostkę, jedną marchewkę pokrój w talarki, drugą marchewkę oraz pietruszkę zetrzyj na tarce,  dodaj do mięsa. Dodaj olej, chili i duś do miękkości składników. Podawaj z ugotowaną kaszą. Całość posyp posiekaną natką pietruszki.





Prześlij komentarz