sobota, 15 lutego 2014

Sałatka z kurczaka z mango i granatem


Dania na romantyczną kolację powinny być lekkie, smaczne i................ pełne afrodyzjaków. 
Ale to nie jedzenie jest najważniejsze, tylko atmosfera. Idealna kolacja to taka, którą przyrządzamy razem i tak wczoraj było, stworzyliśmy 2 dania, pobudzające zmysły ;-)



Składniki:
  • Mięso z piersi kurczaka
  • Mix sałat z rukolą
  • czerwona cebula 
  • pomidorki koktajlowe
  • orzechy nerkowca
  • mango
  • granat
  • sos winegret (miód, musztarda, oliwa z oliwek, sok z cytryny)
  • zredukowany ocet balsamiczny

Mięso z piersi kurczaka przyprawiamy, grillujemy np. na grillu elektrycznym. Do salaty dodajemy pokrojoną czerwoną cebulę pomidorki koktajlowe, polewamy sosem winegret (sok z cytryny, oliwa z oliwek, musztarda, miód, zioła). Orzechy prażymy na patelni dodajemy do sałaty. Mango kroimy w kostkę, kładziemy na sałatę, posypujemy ziarenkami granata. Pierś kroimy na cienkie plastry, układamy na sałatce. Octem balsamicznym polewamy sałata, polewamy sałatę oraz mięso.
Prześlij komentarz