czwartek, 7 maja 2015

Omlet z bananem w wiórkach kokosowych

Propozycja na pożywne śniadanie.



Składniki na 2 porcje:
  •  4 jajka
  • 100 ml mleka
  • 50 g serka naturalnego
  •  1 duży banan 
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • łyżka wiórków kokosowych

Jajka rozbijamy na gładką masę, dodajemy mleko i serek naturalny. Banana kroimy w plasterki, smażymy na oleju kokosowym (można dodać odrobinę mleka), gdy banan zmięknie posypujemy go wiórkami kokosowymi. Banana ściągamy z patelni, na patelnie wylewamy masę jajeczną, smażymy na wolnym ogniu, aż się zetnie. na jednej połówce układamy część banana. połowę omleta składamy na pół. smażymy chwilę, przewracamy na drugą stronę. ściągamy z patelni, dekorujemy pozostałym bananem.




Prześlij komentarz