Kasza jaglana w menu od rana
Kasza jaglana jest bardzo niedoceniana, a to jedna z najzdrowszych kasz. Nie zawiera glutenu, nie uczula i jest łatwostrawna. Zawiera sporo łatwo przyswajalnego białka, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i witamin z grupy B. jogurtu , orzechów i owoców stanowi pełnowartościowy, prosty i pyszny posiłek.
Składniki (1 porcja)
Kaszę jaglaną wypłucz pod bieżącą wodą, wsyp do garnka i zalej 1,5 szklankami wrzątku. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż kasza wchłonie całą wodę. Nie zaglądać w tym czasie pod pokrywkę, nie mieszać!!!!
Gdy kasz będzie gotowa, dodać pokrojone bakalie odrobinę miód i cynamon, łyżkę jogurtu. Wymieszać i jeść najlepiej ciepło.
Kasza jaglana jest bardzo niedoceniana, a to jedna z najzdrowszych kasz. Nie zawiera glutenu, nie uczula i jest łatwostrawna. Zawiera sporo łatwo przyswajalnego białka, potasu, fosforu, magnezu, żelaza i witamin z grupy B. jogurtu , orzechów i owoców stanowi pełnowartościowy, prosty i pyszny posiłek.
Składniki (1 porcja)
- 50 g kaszy jaglanej - 1/2 szklanki
- 150 ml wody
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 orzechy włoskie
- 2 morele suszone
- 1 łyżeczka żurawiny suszonej
- cynamon do smaku
- mandarynka
Kaszę jaglaną wypłucz pod bieżącą wodą, wsyp do garnka i zalej 1,5 szklankami wrzątku. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż kasza wchłonie całą wodę. Nie zaglądać w tym czasie pod pokrywkę, nie mieszać!!!!
Gdy kasz będzie gotowa, dodać pokrojone bakalie odrobinę miód i cynamon, łyżkę jogurtu. Wymieszać i jeść najlepiej ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz