Składniki (na 1 porcję):
100 g -Mięsa z piersi kurczaka
50 g - Kaszy pęczak
75 g - Papryki czerwonej- 1/2 szt.
80 g - Pieczarki - 5-6 szt.
40 g - Cebuli - 1/2 szt.
100 g - ogórek kiszony - 1 szt.
5 g - oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
natka pietruszki, sól, pieprz, słodka papryka
Mięso pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie z oliwek, dodaj pokrojoną w piórka cebulę, chwilę smaż, następnie dodaj pokrojone pieczarki oraz paprykę, chwilę smaż. Dodaj surową kaszę, podlej wodą lub bulionem. Gotuj, aż kasza zmięknie. W razie potrzeby podlewaj wodą. Gdy kasza i warzywa będą miękkie dodaj pokrojonego ogórka kiszonego, łyżkę koncentratu pomidorowego i łyżkę jogurtu naturalnego, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, posyp natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz