Składniki:
- 2 filety z pstrąga łososiowego
- sałata, może być mix sałat
- czerwona cebula
- 1/2 mango
- orzechy nerkowca (garść)
- sos balsamiczny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 -2 łyżki wody
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- sok z 1/2 cytryny
Pstrąga przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, Pieczemy na foli aluminiowej w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 10-15 min (bez przykrycia).
Sałatę rwiemy, dodajemy cebulę, polewamy dresingiem, wkrajmy mango oraz posypujemy orzechami nerkowca (wcześniej uprażone na patelni bez tłuszczu).
Na sałatę kładziemy upieczonego pstrąga, polewamy sosem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz