poniedziałek, 7 lipca 2014

Pieczony pstrąg łososiowy na sałacie z mango

Jakiś czas temu był przepis na  sałatkę z polędwicą, orzechami nerkowca i mango, dzisiaj podaje przepis z rybą. Dzisiaj w roli głównej pstrąg łososiowy. Smacznego.



Składniki:
  • 2 filety z pstrąga łososiowego
  • sałata, może być mix sałat
  • czerwona cebula
  • 1/2 mango
  • orzechy nerkowca (garść)
  • sos balsamiczny
Sos winegret:
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 -2 łyżki wody
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • sok z 1/2 cytryny

Pstrąga przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, Pieczemy na foli aluminiowej w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 10-15 min (bez przykrycia).

Sałatę rwiemy, dodajemy cebulę, polewamy dresingiem, wkrajmy mango oraz posypujemy orzechami nerkowca (wcześniej uprażone na patelni bez tłuszczu).

Na sałatę kładziemy upieczonego pstrąga, polewamy sosem balsamicznym.


Prześlij komentarz