Moja ulubiona sałatka zazwyczaj robię ją z wołowiną, niestety dzisiaj nie udało mi się jej kupić więc jest wieprzowa.
Sałatka z polędwicą, orzechami nerkowca i mango - połączenie idealne.
- Polędwica wieprzowa lub wołowa
- Mix sałat z rukolą
- czerwona cebula
- ogórek
- orzechy nerkowca
- mango
- sos winegret
- zredukowany ocet balsamiczny
Polędwicę przyprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem i szałwią, smażymy, pod koniec, dodajemy całe ząbki czosnku i podlewamy czerwonym winem, chwilę dusimy pod przykryciem. Do salaty dodajemy pokrojoną czerwoną cebulę i ogórka, polewamy sosem winegret (sok z cytryny, oliwa z oliwek, musztarda, miód, zioła). Orzechy prażymy na patelni dodajemy do sałaty. Mango kroimy w kostkę, kładziemy na sałatę. Polędwicę kroimy na cienkie plastry, układamy na sałatce. Ocet redukujemy, polewamy sałatę oraz mięso.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz