Składniki
- Zmielone mięso z piersi indyka
- Seler naciowy
- Natka pietruszki
- szczypior
- Białko jajka
- Otręby żytnie
- Cebula
- sól,pieprz, majeranek, bazylia, czosnek
- Kasza gryczana
- Pasatta pomidorowa
- czosnek, oregano, świeża bazylia, sól, pieprz, słodka paryka
Szczypiorek, natkę pietruszki, cebulę,
seler naciowy drobno kroimy, dodajemy mięso mielone, białko jaja,
przyprawiamy sola, pieprzem, czosnek, otręby żytnie papryka ostra,
słodka. Wszystko razem mieszamy, formujemy kulki, Smażymy na patelni
bez tłuszczu z dwóch stron. Na głębokiej patelni wlewamy passatę
pomidorową lub pomidory w puszcze, przyprawiamy, bazylia, oregano,
pieprz, wkładamy kotlety do sosu i dusimy parę minut. Podajemy z kaszą
gryczaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz