Składniki
- Soczyste pomidory
- papryczka chilli
- cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- pasatta pomidorowa
- bulion warzywny
- oliwa z oliwek
- makaron pełnoziarnisty
- bazylia, sól, pieprz
- mięso mielone z piersi indyka
- posiekana bazylia
Pomidory i papryczki chilli pokroić. Cebulę i czosnek pokroić. W rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, dusić aż cebula będzie miękka. Dodać pomidory, chilli, bulion. Gotować 20 min na małym ogniu, zupę przetrzeć na sicie i wlać do rondla, dodać pasatte pomidorową. Mięso wymieszać z bazylią, uformować kuleczki. Wrzucić klopsiki i gotować około 10 min na małym ogniu. Przyprawić do smaku, przed podaniem dodać makaron ugotowany al dente.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz