Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyzka mąki pszennej
- kiwi
- Jagody goji (bio)
- cukier waniliowy
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Jajko rozbić, oddzielić białko od żółtka. Białko ubić na sztywno z odrobinką soli, a żółtko oddzielnie wymieszać z jogurtem. Dodać żółtko z jogurtem do ubitego białka i wymieszać.
Następnie dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę, całość wymieszać i wylać na małą patelnię (ja smażyłam na teflonowej bez tłuszczu). Smażyć, aż zarumieni się z obu stron (w czasie smażenia przewrócić na drugą stronę), przełożyć na talerz, ułożyć pokrojone i brane kiwi i posypać owocami goji (lub rodzynkami) 2 łyżeczki cukru waniliowego, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz