sobota, 17 maja 2014

Zupa porowa z kukurydzą


Uwielbiam zupy warzywne. Dzisiaj zupa porowo kukurydziana, niezwykle prosta do przygotowania, bardzo smaczna i pożywna



Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • marchew
  • 2 pory
  • 2 pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ziemniaki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • świeży tymianek i bazylia
  • sól, pieprz, papryka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Ziemniaki, marchewkę, pomidory, paprykę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać, pora pokroić w talarki. Na oliwie usmażyć kurczaka. Dodać czosnek i pory, smażyć aż pory zmiękną. Dodać marchewkę, paprykę, ziemniaki i pomidory smażyć kilka minut. Warzywa i kurczaka zalać wodą i gotować około15 min. Dodać tymianek i bazylię, sól, pieprz, paprykę, dodać kukurydzę, chwilę gotować, Zabielić jogurtem.





Prześlij komentarz