wtorek, 10 czerwca 2014

Rybna zupa z cukinią, fasolką szparagową i pesto

Poniżej była wersja tej zupy idealna na 1 danie lub kolację, ta wersja wzbogacona o rybkę i makaron idealna na obiad. Zrobiłam tą zupę pierwszy raz, ale od razu podbiła moje serce, na pewno będzie często gościć na moim stole, bardzo polecam.


.


Składniki (na 2 porcje):
  • Por (biała część)
  • 1 Cukinia
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 2-3 pomidory 
  • 70-100 g  Makaron pełnoziarnisty  
  • 200 g Fileta z dorsza
  • Bulion (według uznania)
  • Sos PESTO - 2 łyżki
  • ulubione zioła 
  • oliwa z oliwek

Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojonego pora, dodajemy pokrojoną cukinie i fasolkę szparagową, i pomidory, chwilę smażymy, gdy warzywa będą w miarę miękkie zalewamy bulionem, zagotowujemy, dodajemy pokrojonego w kostkę dorsza (może być zamrożony) oraz surowy makaron, gotujemy jeszcze 10-11 min, aż makaron będzie al dente, dodajemy pesto, przyprawiamy do smaku.


Prześlij komentarz