Poniżej była wersja tej zupy idealna na 1 danie lub kolację, ta wersja wzbogacona o
rybkę i makaron idealna na obiad. Zrobiłam tą zupę pierwszy raz, ale od
razu podbiła moje serce, na pewno będzie często gościć na moim stole,
bardzo polecam.
.
Składniki (na 2 porcje):
- Por (biała część)
- 1 Cukinia
- 300 g fasolki szparagowej
- 2-3 pomidory
- 70-100 g Makaron pełnoziarnisty
- 200 g Fileta z dorsza
- Bulion (według uznania)
- Sos PESTO - 2 łyżki
- ulubione zioła
- oliwa z oliwek
Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojonego pora, dodajemy pokrojoną
cukinie i fasolkę szparagową, i pomidory, chwilę smażymy, gdy warzywa
będą w miarę miękkie zalewamy bulionem, zagotowujemy, dodajemy pokrojonego w kostkę dorsza (może być zamrożony) oraz surowy makaron, gotujemy jeszcze 10-11 min, aż makaron będzie al dente, dodajemy pesto, przyprawiamy do
smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz