wtorek, 10 czerwca 2014

Zupa z cukinią i pesto

 Bardzo lubię cukinię, dlatego często gości w moim menu. Dzisiaj postanowiłam zrobić dwie wersje zupy, pierwsza lekka idealna na kolację, druga powyżej z dodatkiem ryby i makaronu pełnoziarnistego jako pełnowartościowy obiad.




Składniki (na 2 porcje):
  • Por (biała część)
  • 1 Cukinia
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 2-3 pomidory
  • Bulion (według uznania)
  • Sos PESTO - 2 łyżki
  • ulubione zioła 
  • oliwa z oliwek

Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojonego pora, dodajemy pokrojoną cukinie i fasolkę szparagową, i pomidory, chwilę smażymy, gdy warzywa będą w miarę miękkie zalewamy bulionem, dodajemy pesto, przyprawiamy do smaku. 





Prześlij komentarz