środa, 12 marca 2014

Dorsz z porem, pomidorami i zielonym kalafiorem z ryżem basmati


Idealne danie dla odchudzających się, zdrowe, niskokaloryczne, szybkie w przygotowani i do tego smaczne, czego chcieć więcej.


Składniki:
  • Filety z dorsza
  • Ryż basmati
  • Por
  • Pomidory
  • Kalafior zielony
  • Passata pomidorowa
  • olej kokosowy
  • Przyprawy: czosnek, pieprz, sól, ulubione zioła, sok z cytryny, papryka czerwona, cynamon
Nie podaje dokładnych proporcji, ponieważ zależą one od indywidualnych zapotrzebowań.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pora i pomidory kroimy drobno,najpierw na pdgarzny olej kokosowy wrzucamy pora, chwile podsmażamy, dodajemy pomidora, rozdrobnionego kalafiora zielonego, dusimy pod przykryciem kilka minut, do miękkich warzyw (ale takich al dente)  dodajemy odrobinę pasaty pomidorowej, sos przyprawiamy. Rybę gotujemy na parze.
Gotowy sos podajemy z ryżem basmati i rybą gotowana na parze.




Prześlij komentarz