- Pierś z indyka
- Marchew
- Papryka
- Cebula
- Szynka parmeńska lub inna długo dojrzewająca
- Kasza gryczana
- Starta skórka z cytryny
- Czosnek
- Oliwa z oliwek
Na sos:
- Jogurt naturalny
- Czerwona cebula
- Szczypior
- pieprz, sól
- Ulubiona surówka
Pierś z indyka kroimy na plastry, rozbijamy delikatnie dłonią. Trzemy skórkę ze sparzonej cytryny, dodajemy wyciśnięty czosnek, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, sól, pieprz, smarujemy sznycle z indyka, odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Zamarynowane sznycle wyciągamy z lodówki, na środek kładziemy pokrojona w słupki marchewkę, paprykę i cebulę, zawijamy w rulonik. Każdą roladkę zawijamy w szynkę parmeńską. Tak przygotowane zraziki zawijamy w folię aluminiową (każdy osobno). Pieczemy około 20 min. WS tym czasie gotujemy kasze gryczaną, robimy ulubiona surówke, oraz przygotowujemy sos.
Sos:
Do blendera wkładamy 1/2 czerwonej cebuli, szczypiorek, jogurt naturaly, sól, pieprz, wszystko razem miksujemy.
Upieczone roladki podajemy z kaszą gryczana i surówką, polewamy sosem jogurtowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz