Składniki:
- Pierś z kurczaka
- Marchew
- por
- Fasolka szparagowa
- Grzybki chińskie
- kalarepka
- Kiełki bambusa
- Pędy bambusa
- Groszek strączkowy
- Mini kukurydze
- kiełki fasoli mung
- koncentrat pomidorowy
- imbir
- papryczka chilli
- sok z cytryny
- sos sojowy
- pieprz
- Ryż dziki
Pora podsmażamy z imbirem, pokrojoną marchewką, dodajemy fasolkę, kalarepkę i resztę składników, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli wraz z pestkami. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy sos sojowy oraz koncentrat pomidorowy, sok z cytryny, wszystko mieszamy., w razie potrzeby przyprawiamy do smaku. Podajemy z dzikim ryżem
Jeżeli nie chce nam się przyrządzać własnej mieszanki możemy skorzystać z gotowych mrożonek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz