Zwykle jemy
śledzia z cebulą lub w śmietanie, w occie. Przekonaj się, że pysznych możliwości jest
znacznie więcej. Jest to nieprzeciętnie smaczna ryba także grillowana czy upieczona.
Wyrazisty smak, połączona z nadzwyczajną delikatnością. Jedz śledzie jak najczęściej, bo dzięki nim
poprawisz pamięć i wzmocnisz serce. Śledzie są bogatym źródłem białka, witamin
i mikroelementów. I co bardzo ważne dla osób na diecie odchudzającej, chociaż
zalicza się je do tłustych ryb, nie są wcale kaloryczne.
Składniki:
- tuszka śledzia
- ulubione warzywa: -grillowana cukinia i bakłażan, pieczona papryka, fasola, por, czerwona cebula,kukurydza, pomidorki koktajlowe pieczone w piekarniku, przyprawione ulubionymi ziołami
Jogurtowy sos czosnkowo-koperkowy:
- jogurt naturalny
- czosnek (w moim przypadku dużo)
- koperek
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz