Składniki:
- Cebula
- Kalarepki (2 razy więcej niż ziemniaków)
- Ziemniaki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Wędzony łosoś (1 plaster na 1 porcję)
- Jogurt naturalny (po 1 łyżce na porcję- opcjonalnie, ja nie dodawałam)
- Gałka muszkatołowa
- Sól
- Pieprz
Cebulę pokroić, obraną kalarepę i ogórka pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę. Dodać kalarepę i ziemniaki, chwilę razem dusić. Następnie zalać bulionem warzywnym (na równi z warzywami lub około 1 cm nad warzywa). Przykryć i gotować ok. 20 min.
Łososia pokroić w paski, dodać jogurt, gałkę muszkatołową i pieprz. Podawać z łososiem pokrojonym w paski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz