niedziela, 2 lutego 2014

Wiejski rosół jarzynowy z makaronem


Pychaaaaaaaa...... Warzywa korzeniowe nadają zupie specyficzny smak, a także zwiększają zawartość przeciwutleniaczy, chroniąc nasz organizm przed wieloma groźnymi chorobami.

Na 1 porcję

  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek lub oleju kokosowego
  • 1/2 drobno pokrojonej cebuli
  • 1 marchewka pokrojona w kostkę
  • 1 łodyga selera naciowego pokrojona
  • 1/2 kalarepki
  • 1 szklanka bulionu
  • 200 g pomidorów z puszki
  • 100 g mięsa z piersi kurczaka
  • 20 g makaronu razowego

kcal: 290 B:29 g W:40 g T: 4,7

W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, marchew i seler, smażyć około 5 min aż warzywa zmiękną, Dodać bulion, pokrojone w kostkę mięso mięso i kalarepę. Gotować na wolnym ogniu około 15 min. Dodać pomidory z puszki i gotować kolejne 15 min. Przyprawić, bazylią, majerankiem, solą i pieprzem. Makaron ugotować osobno (można też dodać pod koniec gotowania do zupy)


Prześlij komentarz