Pychaaaaaaaa...... Warzywa korzeniowe nadają zupie specyficzny smak, a także zwiększają zawartość przeciwutleniaczy, chroniąc nasz organizm przed wieloma groźnymi chorobami.
Na 1 porcję
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek lub oleju kokosowego
- 1/2 drobno pokrojonej cebuli
- 1 marchewka pokrojona w kostkę
- 1 łodyga selera naciowego pokrojona
- 1/2 kalarepki
- 1 szklanka bulionu
- 200 g pomidorów z puszki
- 100 g mięsa z piersi kurczaka
- 20 g makaronu razowego
kcal: 290 B:29 g W:40 g T: 4,7
W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, marchew i seler, smażyć około 5 min aż warzywa zmiękną, Dodać bulion, pokrojone w kostkę mięso mięso i kalarepę. Gotować na wolnym ogniu około 15 min. Dodać pomidory z puszki i gotować kolejne 15 min. Przyprawić, bazylią, majerankiem, solą i pieprzem. Makaron ugotować osobno (można też dodać pod koniec gotowania do zupy)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz