Składniki:
· 450 g zielonej
fasolki szparagowej
· 1 duża cebula
· 2-3 łyżki
oleju roślinnego
· 250 g zwartych
ziemniaków
· 2 małe cukinie
· kilka pomidorków koktajlowych lub 2 normalne
pomidory w puszce
· 1/4 szklanki
wody
· papryczka chilli
· pomidory w puszcze
· sól i pieprz do smak, czosnek, papryka w proszku, majeranek
· ewentualnie tarty parmezan do posypania
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno siekamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w średnią kostkę. Cukinie również kroimy w kostkę (nie obieramy). Pomidorki kroimy na ćwiartki. W sporym garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Następnie dodajemy fasolkę szparagową, chwilę przesmażamy, dodajemy ziemniaki i cukinię. Wrzucamy pomidory, wlewamy 1/4 szklanki wody i przyprawiamy. Garnek nakrywamy przykrywką i całość dusimy, mieszając co jakiś, czas aż zmiękną ziemniaki - około 20 minut. Jak ziemniaki będą w miarę miękkie dodajemy pomidory w puszce, jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z tartym parmezanem.
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno siekamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w średnią kostkę. Cukinie również kroimy w kostkę (nie obieramy). Pomidorki kroimy na ćwiartki. W sporym garnku rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Następnie dodajemy fasolkę szparagową, chwilę przesmażamy, dodajemy ziemniaki i cukinię. Wrzucamy pomidory, wlewamy 1/4 szklanki wody i przyprawiamy. Garnek nakrywamy przykrywką i całość dusimy, mieszając co jakiś, czas aż zmiękną ziemniaki - około 20 minut. Jak ziemniaki będą w miarę miękkie dodajemy pomidory w puszce, jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z tartym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz